Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.. 2008/99 2008/98 .

 

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και αναμένεται την επόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου να εισαχθεί στην Ολομέλεια το σχέδιο  νόμου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99 – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98 – Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ».

 Ο   Αναπληρωτής  Υπουργός ΥΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης,   κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις και τροπολογίες μεταξύ των οποίων και  για τον υπολογισμό του προστίμου των αυθαιρέτων για τις εκτός σχεδίου περιοχές των νησιών, όπου δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών.
 

Συγκεκριμένα προτείνεται να λαμβάνεται ως τιμή ζώνης η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο Δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον όμως στην οικεία τοπική ή δημοτική κοινότητα η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ. Αντίστοιχη διάταξη υπήρχε για την ηπειρωτική Ελλάδα.